Konferenca COBISS 2004
EnglishHOMEprogramgostjedogodkiprog.odborpressprezentacije
 
9.–11. november 2004


K O N T A K T I

Franci PIVEC
e-mail franci.pivec@izum.si
+386 2 2520 353

Zora BOGDANOVIĆ
e-mail zora.bogdanovic@izum.si
+386 2 2520 402L O K A C I J E

Habakuk
IZUM


P O V E Z A V E

IZUM
COBISS.Net
COBISS.SI
Hotel Habakuk

Z G O D O V I N A

Konferenca COBISS:

Spremljajoči dogodki

Razstava "20 let v razvoju knjižničnega
informacijskega sistema"
      (otvoritev v torek, 9. novembra ob 16:30)

razstavaLeta 1984 so v Univerzitetni knjižnici Maribor povabili k sodelovanju Računalniški center Univerze v Mariboru, da bi s podporo računalniške tehnologije olajšali težave, ki so nastajale zaradi zamudnih postopkov izposoje gradiva. Tako se je začelo sistematično delo na področju avtomatizacije knjižničnih funkcij in izgradnji knjižničnega informacijskega sistema v Sloveniji. Jedro skupine, ki se je takrat lotila dela, je po letu 1990 prešla v novo organizacijo – Institut informacijskih znanosti v Mariboru.

Ob 20. obletnici bomo pripravili priložnostno razstavo, ki nas bo spomnila na prehojeno pot in na dosežke, ki so uporabnikom v korist, nam pa v ponos. Razstava bo postavljena v Kongresnem centru Habakuk in jo bomo odprli v torek, 9. novembra, neposredno pred začetkom konference.

Opomba:
Od 15. novembra dalje si lahko razstavo ogledate v prostorih IZUM-a.


Martinovanje       (v četrtek, 11. novembra od 15:00 dalje)

Konferenca COBISS 2004 bo sklenila delo v četrtek, 11. novembra, na dan sv. Martina. V Mariboru, obdanem z vinogradi, z najstarejšo trto na svetu in z večstoletno tradicijo vinske trgovine, je to zelo pomemben praznik, zato bomo udeležencem konference po končanem delu pripravili "martinovanje" z obredom krstitve vina.

Ne izpustite priložnosti, da spoznate zanimiv običaj, ki je vreden spomina tudi zato, ker sv. Martin dejansko izhaja iz naše soseščine, francoske pa so le gosi, ki so ga po legendi spremljale.

Predstavitve za udeležence iz tujine       (v petek, 12. novembra ob 9:00)

V petek, 12. novembra 2004, bomo v IZUM-u udeležencem konference iz Bosne in Hercegovine, Makedonije, Srbije in Črne gore predstavili:

  • normativno kontrolo v sistemu COBISS.SI in
  • programsko opremo COBISS3.


 
e-mail © 2004 IZUM e-mail