Konferenca uporabnikovSpoštovani udeleženci

Vodilna misel konference COBISS 2003 je, da pred vstopom v EU preverimo vlogo in položaj naše dejavnosti doma. Pridružitveni proces je od Vlade RS terjal, da je premislila in zapisala bistvene projekcije svojega bodočega razvoja, dokumenti o tem pa so tudi priložnost, da se prepričamo, kako gleda na knjižnice in na COBISS. Zato se bomo posvetili obravnavi razvojnih dokumentov na raziskovalnem, izobraževalnem, kulturnem, informacijskem in komunikacijskem ter regionalnem področju. Obetamo si kompetentne uvodne predstavitve in angažirano razpravo po njih.

Na neki način nadaljujemo izmenjavo pogledov o viziji naše dejavnosti, ki se je začela na letošnjem posvetovanju ZBDS. Ne dvomimo, da nas bo novo, mnogo širše in bolj tekmovalno okolje EU tudi v prihodnje sililo, da se bomo vračali k izhodiščnim vprašanjem našega delovanja in razvoja.

Kot vsakič je konferenca COBISS tudi srečanje ob izteku leta, ko si ob strokovnih rečeh izrečemo tudi prijateljsko besedo, za katero ne potrebujemo posebne točke v konferenčnem programu.

Pričakujemo vas v mariborskem Habakuku.

Tomaž Seljak