Domov  >  Metaiskalnik

bX Recommender

bX Recommender Service

Ponudnik ExLibris ima storitev bX Recommender, ki smo jo vključili tudi v sistem COBISS.SI. Gumbek (označuje SFX v povezovalniku OpenURL) je aktiven v vmesniku za COBISS/OPAC, v Metaiskalniku in vmesniku za dostop do tujih baz podatkov in servisov (Web of Science, ProQuest, …).

Storitev bX Recommender je omejena izključno na znanstveno področje in izkorišča moč socialnih mrež znanstvene skupnosti. Ko uporabnik v svetovnih bazah išče neki članek, mu program priporoča v branje še druge strokovne in znanstvene članke, vsebinsko povezane z njim. Tovrstne storitve uporabniki interneta že poznamo na komercialnem področju in priporočila drugih jemljemo kot dragocena pri lastnem iskanju nekega proizvoda.

Storitev bX Recommender ustvarja priporočila, ki ustrezajo iskalni zahtevi (na osnovi analize milijonov transakcij) in uporabnika vodijo k najnovejšim in dosegljivim znanstvenim rezultatom drugih avtorjev.

Primer: Raziskovalec, ki je našel članek "The seventh data release of the sloan digital sky survey", prejme na podlagi storitve bX Recommender v okviru povezovalnika OpenURL (SFX) še tri priporočene članke:

Za več informacij o storitvi bX Recommender pišite na e-naslov podpora@izum.si ali pokličite klicni center na številko 02 2520 333.

Metaiskalnik
Web of Science
Scopus
ProQuest
EIFL Direct - EBSCOhost
Oddaljen dostop
Brezplačni spletni tečaji
Zadnja novica
  • 15. 06. 2017
    Nameščen nov uporabniški vmesnik seznama e-revij v Metaiskalniku
Sodelujoči


Institut informacijskih znanosti, MariborUniverza v Mariboru
UNIMB


Univerza na Primorskem
Univerza na Primorskem


Univerza v Novi Gorici
UNING


Institut Jožef Stefan
IJS


Univerzitetni klinični center Maribor
SBMB


Onkološki inštitut Ljubljana
OILJ
 

IZUM - Institut informacijskih znanosti
Prešernova ulica 17, 2000 Maribor, Slovenija
telefon: 02 2520 331   |   e-pošta: izum@izum.si
© 1997-2018