Domov  >  Tuje baze podatkov in servisi  >  Web of Science  >  Predstavitev

Web of Science - predstavitev

Servis Web of Science (WoS) omogoča dostop do multidisciplinarnih bibliografskih baz podatkov z indeksi citiranosti: Science Citation Index Expanded® (SCI-EXPANDED), Social Sciences Citation Index® (SSCI) in Arts & Humanities Citation Index® (A&HCI). Vključujejo podatke iz okrog 10.000 najbolj prestižnih in vplivnih znanstvenih revij na svetu za obdobje od leta 1970 dalje. Z dnem 8.11.2015 je v informacijski servis Web of Science Core Collection dodana nova baza podatkov Emerging Sources Citation Index (ESCI).

Z letom 2016 se je dostop vsebin razširil na Web of Science Citation Conection, ki poleg omenjenih vključuje tudi dostop do sledečih baz podatkov.

Servis Web of Science je dostopen profesorjem, raziskovalcem, študentom in drugim zaposlenim v institucijah, ki so vključene v konzorcij uporabnikov WoS. Za dostop do navedenih baz podatkov je pri Institutu informacijskih znanosti v Mariboru potrebna registracija IP-naslovov računalnikov, ki jih uporabljajo institucije, članice konzorcija WoS.

Predstavitev inf. servisa Web of Science Citation Conection, ki je bila izvedena v Mariboru (22.5.2018) - video.

Web of Science

Iskanje Web of ScienceSM
   

Copyright 2018 Clarivate Analytics   

Pri uporabi servisa je treba spoštovati pogoje in omejitve, ki so določeni z licenčno pogodbo.

Omogočen je oddaljeni dostop do servisa Web of Science z avtentikacijo Shibboleth preko federacije COBISS AAI za vse članice konzorcija (navodila).

Omogočen je oddaljeni dostop do servisa Web of Science z avtentikacijo Shibboleth tudi preko federacije ArnesAAI za Univerzo v Ljubljani, Univerzo v Mariboru in Univerzo na Primorskem, Medicinsko fakulteto Univerze v Ljubljani, Kliniko Golnik, Geološki zavod Slovenije, Visoko šolo za storitve, Visoko strokovno šolo DOBA, Maribor in Institut informacijskih znanosti (navodila).

Prošnjo za popravek napak, najdenih v zapisih baz podatkov servisa WoS, lahko pošljete preko spletne strani Clarivate Analytics z izbiro povezave Request a data change in our databases.

Omenjene servise gradi in vzdržuje Clarivate Analytics, Boston, ZDA (prej Thomson Reuters), ki je tudi lastnik vseh avtorskih pravic.

Aktualni seznami revij, ki jih indeksira WoS, so dostopni preko Science Citation Index Expanded® (SCI-EXPANDED), Social Sciences Citation Index® (SSCI) in Arts & Humanities Citation Index® (A&HCI). Na voljo so tudi informacije o načinu vključevanja in kriterijih za uvrstitev revij v WoS.

Dostop do servisa Web of Science financira Agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije.

Dodatne informacije lahko dobite na spletni strani informacijskega servisa Clarivate Analytics, po elektronski pošti podpora@izum.si ali po telefonu 02 2520 333 (IZUM-ova pomoč uporabnikom).

Metaiskalnik
Web of Science
Scopus
ProQuest
EIFL Direct - EBSCOhost
Oddaljen dostop
Brezplačni spletni tečaji
Zadnja novica
  • 09. 11. 2015
    V informacijski servis Web of Science Core Collection dodana nova baza podatkov Emerging Sources Citation Index (ESCI)
IZUM - Institut informacijskih znanosti
Prešernova ulica 17, 2000 Maribor, Slovenija
telefon: 02 2520 331   |   e-pošta: izum@izum.si
© 1997-2018