Domov  >  Tuje baze podatkov in servisi  >  ProQuest  >  Predstavitev

ProQuest - predstavitev

Servis ProQuest (ProQuest Online Information Service) omogoča iskanje po bazah podatkov ProQuest Dissertations and Theses Global. Podatkovna baza je najobsežnejša zbirka doktorskih disertacij in magistrskih nalog v svetovnem merilu. Vsebuje 2 milijona celotnih besedil disertacij in diplomskih nalog ter 4 milione bibliografskih zapisov s povzetki. Več informacij o bazi podatkov je dostopnih na spletni strani ponudnika (http://www.proquest.com/products-services/pqdtglobal.html).

Ponudnik ProQuest je pripravil tudi kratko predstavitev servisa v sledečem dokumentu.

Baze podatkov servisa ProQuest lahko uporabljajo uporabniki institucij, ki so vključene v konzorcij uporabnikov ProQuest. Za dostop je potrebna registracija IP-naslovov računalnikov pri Institutu informacijskih znanosti v Mariboru.

Predstavitev inf. servisa ProQuest Dissertations and Theses Global, ki je bila izvedena v Mariboru (10.4.2018) - video.

Arhiv izobraževanj.

Pogodba za dostop do multidisciplinarne zbirke ProQuest Central zaradi pomanjkanja finančnih sredstev ni bila obnovljena. Njena vsebina ni več dostopna članom konzorcija uporabnikov ProQuest, ki ga je vodil IZUM.


Proquest - iskanje (nova platforma)

ProQuest - iskanjeISKANJE - ProQuest

Open Access Dissertations and Theses - iskanjeISKANJE - Open Access Dissertations and Theses - Več...

 

Pri uporabi servisa je treba spoštovati pogoje in omejitve, ki so določeni z licenčno pogodbo.

Omogočen je oddaljeni dostop do servisa ProQuest z avtentikacijo Shibboleth preko federacije ArnesAAI za Univerzo v Ljubljani, Univerzo v Mariboru, Univerzo na Primorskem, Medicinsko fakulteto Univerze v Ljubljani, Kliniko Golnik, Alma Mater Europaea - Evropski center, Maribor, Doba fakulteta za uporabne poslovne in družbene študije Maribor in Institut informacijskih znanosti (navodila).

Dodatne informacije lahko dobite na spletni strani informacijskega servisa ProQuest, po elektronski pošti podpora@izum.si ali po telefonu 02 2520 333 (IZUM-ova pomoč uporabnikom).

Metaiskalnik
Web of Science
Scopus
ProQuest
EIFL Direct - EBSCOhost
Oddaljen dostop
Brezplačni spletni tečaji
Zadnja novica
  • 26. 03. 2018
    Vabilo na izobraževanje o informacijskem servisu ProQuest Dissertations and Theses Global v prostorih IZUM-a v Mariboru v torek, 10. aprila 2018, ob 14. uri.
IZUM - Institut informacijskih znanosti
Prešernova ulica 17, 2000 Maribor, Slovenija
telefon: 02 2520 331   |   e-pošta: izum@izum.si
© 1997-2018