Domov  >  Tuje baze podatkov in servisi  >  ProQuest  >  Predstavitev

ProQuest - predstavitev

Servis ProQuest (ProQuest Online Information Service) omogoča iskanje po bazah podatkov ProQuest Dissertations and Theses Global. Podatkovna baza je najobsežnejša zbirka doktorskih disertacij in magistrskih nalog v svetovnem merilu. Vsebuje 2 milijona celotnih besedil disertacij in diplomskih nalog ter 4 milione bibliografskih zapisov s povzetki. Več informacij o bazi podatkov je dostopnih na spletni strani ponudnika (http://www.proquest.com/products-services/pqdtglobal.html).

Ponudnik ProQuest je pripravil tudi kratko predstavitev servisa v sledečem dokumentu.

Baze podatkov servisa ProQuest lahko uporabljajo uporabniki institucij, ki so vključene v konzorcij uporabnikov ProQuest. Za dostop je potrebna registracija IP-naslovov računalnikov pri Institutu informacijskih znanosti v Mariboru.

Predstavitev inf. servisa ProQuest Dissertations and Theses Global, ki je bila izvedena v Mariboru (10.4.2018) - video.

Arhiv izobraževanj.

S ponudnikom ProQuest smo se dogovorili za možnost testiranja multidisciplinarne kolekcije s polnimi besedili člankov ProQuest Central. Testni dostop je omogočen do 10. decembra 2018 na naslovu:

https://search.proquest.com

ProQuest Central je multidisciplinarna zbirka podjetja ProQuest, ki vključuje več kot 39 baz podatkov s področja medicine, poslovanja, ekonomije, družbenih ved, umetnosti, vojske in multidisciplinarnih področji ter obsežno zbirko časopisov, kot so Wall Street Journal, Globe & Mail, New York Times, Times of India, Financial Times, Le Monde in The Guardian.

Kaj vsebuje ProQuest Central?

 • Med sodelujočimi založniki so Emerald, Palgrave Macmillan, Cambridge University Press, Elsevier, Taylor and Francis, Oxford University Press, Springer, nature, DeGruyter, Dow Jones, The Economist, The Economist Intelligence Unit, APA, BMJ itd.
 • Najnovejši akademski članki s celotnimi besedili iz ključnih revij, kot so Lancet, BMJ, Nature, Science, New England Journal of Medicine in Journal of International Business Studies.
 • Obsežne strokovne informacije o globalnem trgu, brezkonkurenčna zbirka strokovnih analiz industrij, držav, gospodarstev in trgov podjetij BMI Research, Euromonitor, Plunkett Research, Economist Intelligence Unit (EIU), Oxford Analytica, Oxford Economics in še mnogih drugih.
 • Najbolj vplivne revije s področja poslovanja in aktualnih dogodkov z ažurnimi celotnimi besedili najbolj branih revij, med katere spadajo tudi: The Economist, New Statesman, Billboard in The New Yorker.
 • Na voljo je najnaprednejše razmišljanje z več kot 450.000 delovnimi dokumenti naslednjih ustanov: NBER, RePEc, INSEAD in OECD.
 • Na voljo sta tezavra MeSh in ProQuest.
 • Poenostavljen vmesnik, ki uporabnikom pomaga pri prepoznavanju referenc za svoja dela, zbiranju referenc na ločenem zavihku in ki podpira citate, deljenje člankov ter omogoča hkratni prikaz različnih vrst vsebin.
 • Navzkrižno iskanje in povezovanje z disertacijami in deli ProQuest.
 • Promocijski plakat

  Termini webinarjev o uporabi ProQuest Central:


  Datum Ura Tečaj/Povezava
  25.10.2018 14:00-15:00 tečaj
  29.10.2018 11:00-12:00 tečaj
  12.11.2018 15:00-16:30 tečaj

  Potrebna je predhodna registracija, ki jo izvedete po kliku na povezavo tečaj.

  Vaše mnenje o ProQuest Central bo zelo pomembno pri odločitvi za naročilo, zato vas prosimo, da ga podate prek spletnega obrazca ali pošljete na naslov podpora@izum.si.


 • Proquest - iskanje (nova platforma)

  ProQuest - iskanjeISKANJE - ProQuest

  Open Access Dissertations and Theses - iskanjeISKANJE - Open Access Dissertations and Theses - Več...

   

  Pri uporabi servisa je treba spoštovati pogoje in omejitve, ki so določeni z licenčno pogodbo.

  Omogočen je oddaljeni dostop do servisa ProQuest z avtentikacijo Shibboleth preko federacije ArnesAAI za Univerzo v Ljubljani, Univerzo v Mariboru, Univerzo na Primorskem, Medicinsko fakulteto Univerze v Ljubljani, Kliniko Golnik, Alma Mater Europaea - Evropski center, Maribor, Doba fakulteta za uporabne poslovne in družbene študije Maribor in Institut informacijskih znanosti (navodila).

  Dodatne informacije lahko dobite na spletni strani informacijskega servisa ProQuest, po elektronski pošti podpora@izum.si ali po telefonu 02 2520 333 (IZUM-ova pomoč uporabnikom).

  Metaiskalnik
  Web of Science
  Scopus
  ProQuest
  EIFL Direct - EBSCOhost
  Oddaljen dostop
  Brezplačni spletni tečaji
  Zadnja novica
  • 17. 10. 2018
   Na spletni strani ProQuest - predstavitev objavljeni termini webinarjev za ProQuest Central v času testnega dostopa.

  • 16. 10. 2018
   Testni dostop do ProQuest Central je omogočen do 10. decembra 2018.
  IZUM - Institut informacijskih znanosti
  Prešernova ulica 17, 2000 Maribor, Slovenija
  telefon: 02 2520 331   |   e-pošta: izum@izum.si
  © 1997-2018