Domov  >  Tuje baze podatkov in servisi  >  ProQuest  >  Predstavitev

ProQuest - predstavitev

Servis ProQuest (ProQuest Online Information Service) omogoča ločeno ali hkratno iskanje po bazah podatkov ProQuest Central in ProQuest Dissertations and Theses - A&I. Članke v polnem besedilu lahko online pregledamo, tiskamo ali si jih pošljemo po elektronski pošti. Polna besedila člankov so dostopna od leta 1971.

Omogočeno je tudi ločeno iskanje po bazi podatkov ProQuest Dissertations and Theses - A&I. Zapisi vsebujejo povzetke iz disertacij, ki so bile izdane leta 1980 ali kasneje, pri magistrskih nalogah pa najdemo povzetke za obdobje po letu 1988. Večino publikacij je možno kupiti v elektronski ali drugi obliki.

Baze podatkov servisa ProQuest lahko uporabljajo uporabniki institucij, ki so vključene v konzorcij uporabnikov ProQuest. Za dostop je potrebna registracija IP-naslovov računalnikov pri Institutu informacijskih znanosti v Mariboru.

Predstavitev servisov ProQuest, ki je bila izvedena v Mariboru (20.10.2015) (predstavitev, video). Arhiv izobraževanj.


Proquest - iskanje (nova platforma)

ProQuest - iskanjeISKANJE - ProQuest

Open Access Dissertations and Theses - iskanjeISKANJE - Open Access Dissertations and Theses - Več...

 

Kratka navodila za uporabnike v slovenskem jeziku: Uporabniški priročnik ter Hitri začetek.

Pri uporabi servisa je treba spoštovati pogoje in omejitve, ki so določeni z licenčno pogodbo.

Omogočen je oddaljeni dostop do servisa ProQuest z avtentikacijo Shibboleth preko federacije ArnesAAI za Univerzo v Ljubljani, Univerzo v Mariboru, Univerzo na Primorskem, Medicinsko fakulteto Univerze v Ljubljani, Kliniko Golnik, Alma Mater Europaea - Evropski center, Maribor, Doba fakulteta za uporabne poslovne in družbene študije Maribor in Institut informacijskih znanosti (navodila).

Dodatne informacije lahko dobite na spletni strani informacijskega servisa ProQuest, po elektronski pošti podpora@izum.si ali po telefonu 02 2520 333 (IZUM-ova pomoč uporabnikom).

Metaiskalnik
Web of Science
Scopus
ProQuest
EIFL Direct - EBSCOhost
Oddaljen dostop
Brezplačni spletni tečaji
Zadnja novica
  • 23. 10. 2015
    Ažurirane povezave do virov na portalu dLib in povezave do publikacij informacijskih servisov Directory of Open Access Journals (DOAJ), EBSCO ASC, EBSCO ASE, EBSCO BSP ect., ProQuest in SHERPA/RoMEO v bazi podatkov ELINKS.SI
IZUM - Institut informacijskih znanosti
Prešernova ulica 17, 2000 Maribor, Slovenija
telefon: 02 2520 331   |   e-pošta: izum@izum.si
© 1997-2015