Domov  >  Tuje baze podatkov in servisi  >  ProQuest  >  Predstavitev

ProQuest - predstavitev

Servis ProQuest (ProQuest Online Information Service) omogoča iskanje po bazah podatkov ProQuest Dissertations and Theses - A&I. Podatkovna baza je najobsežnejša zbirka doktorskih disertacij in magistrskih nalog v svetovnem merilu. Vsebuje bibliografske podatke o več kot 3 milijonih doktorskih in magistrskih del z vsega sveta od leta 1743 dalje. Večino publikacij je možno kupiti v elektronski ali drugi obliki.

Baze podatkov servisa ProQuest lahko uporabljajo uporabniki institucij, ki so vključene v konzorcij uporabnikov ProQuest. Za dostop je potrebna registracija IP-naslovov računalnikov pri Institutu informacijskih znanosti v Mariboru.

Predstavitev servisov ProQuest, ki je bila izvedena v Mariboru (20.10.2015) (predstavitev, video). Arhiv izobraževanj.

Pogodba za dostop do multidisciplinarne zbirke ProQuest Central zaradi pomanjkanja finančnih sredstev ni bila obnovljena. Njena vsebina ni več dostopna članom konzorcija uporabnikov ProQuest, ki ga je vodil IZUM. Prizadevamo si za oblikovanje novega konzorcija, ki bo s pobudo za dostop do zbirke ProQuest Central kandidiral na ustreznem javnem razpisu za sofinanciranje nakupa znanstvene literature in baz podatkov Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije.


Proquest - iskanje (nova platforma)

ProQuest - iskanjeISKANJE - ProQuest

Open Access Dissertations and Theses - iskanjeISKANJE - Open Access Dissertations and Theses - Več...

 

Pri uporabi servisa je treba spoštovati pogoje in omejitve, ki so določeni z licenčno pogodbo.

Omogočen je oddaljeni dostop do servisa ProQuest z avtentikacijo Shibboleth preko federacije ArnesAAI za Univerzo v Ljubljani, Univerzo v Mariboru, Univerzo na Primorskem, Medicinsko fakulteto Univerze v Ljubljani, Kliniko Golnik, Alma Mater Europaea - Evropski center, Maribor, Doba fakulteta za uporabne poslovne in družbene študije Maribor in Institut informacijskih znanosti (navodila).

Dodatne informacije lahko dobite na spletni strani informacijskega servisa ProQuest, po elektronski pošti podpora@izum.si ali po telefonu 02 2520 333 (IZUM-ova pomoč uporabnikom).

Metaiskalnik
Web of Science
Scopus
ProQuest
EIFL Direct - EBSCOhost
Oddaljen dostop
Brezplačni spletni tečaji
Zadnja novica
IZUM - Institut informacijskih znanosti
Prešernova ulica 17, 2000 Maribor, Slovenija
telefon: 02 2520 331   |   e-pošta: izum@izum.si
© 1997-2016