EIFL Direct - EBSCOhost - predstavitev

Projekt EIFL Direct (Electronic Information for Libraries Direct) je nastal leta 1999 kot skupni projekt ustanov Zavoda za Odprto družbo (del omrežja Soroševih skladov) in EBSCO Publishing, ki je eden največjih dobaviteljev elektronskih in tiskanih strokovnih in znanstvenih revij na svetu. Projekt eIFL Direct je od leta 2003 del mednarodnega konzorcija eIFL.net in konzorcija slovenskih knjižnic za nabavo – COSEC.

Na podlagi tega sodelovanja so v slovenskih knjižnicah dostopne naslednje baze podatkov s celotnimi besedili: Academic Search Complete/Premier; Business Source Premier; MasterFILE Premier; Regional Business News; Newspaper Source; Health Source: Nursing/Academic Edition; MEDLINE; ERIC; Health Source - Consumer Edition; Library, Information Science & Technology Abstracts (LISTA); GreenFILE; Research Starters - Business in Research Starters - Education. Polna besedila člankov so dostopna od leta 1990 dalje.

Dostop do servisa financirata Zveza bibliotekarskih društev Slovenije s sredstvi Ministrstva za kulturo in Narodna in univerzitetna knjižnica s sredstvi Agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije.

Dodatne informacije je moč dobiti na spletnih straneh informacijskega servisa EBSCO, pri Narodni in univerzitetni knjižnici v Ljubljani (NUK, COSEC), po elektronski pošti podpora@izum.si ali po telefonu 02 2520 333 (IZUM-ova pomoč uporabnikom).

Metaiskalnik
Web of Science
Scopus
ProQuest
EIFL Direct - EBSCOhost
Oddaljen dostop
Brezplačni spletni tečaji
Zadnja novica
  • 13. 07. 2018
    Ažurirane povezave do publikacij informacijskih servisov American Chemical Society, Directory of Open Access Journals (DOAJ), EBSCO ASC, EBSCO BSP etc. in SHERPA/RoMEO v bazi podatkov ELINKS.SI
IZUM - Institut informacijskih znanosti
Prešernova ulica 17, 2000 Maribor, Slovenija
telefon: 02 2520 331   |   e-pošta: izum@izum.si
© 1997-2018