Domov  >  Tuje baze podatkov in servisi

Tuje baze podatkov in servisi

Ta spletna stran vas vodi do različnih tujih baz podatkov in servisov, ki so uporabnikom dostopni na podlagi konzorcijskih pogodb in preko posebnih uporabniških vmesnikov.

Metaiskalnik omogoča hkratno iskanje po elektronskih informacijskih virih.

Pogoj za dostop je članstvo v konzorciju uporabnikov posameznega servisa, kar je praviloma nadzorovano z registracijo IP-naslovov računalnikov. Podatke o IP-naslovu, s katerim se izkazuje vaš računalnik, vam lahko posreduje skrbnik vašega računalnika. Če želite, lahko IP-naslov preverite tudi sami.

Izberete lahko:

  1. Metaiskalnik (hkratno iskanje po Web of Science, ProQuest itd.)
  2. Web of Science
  3. Scopus
  4. ProQuest
  5. EIFL Direct - podatkovne zbirke EBSCOhost
  6. Oddaljen dostop

Do drugih tujih bibliografskih in faktografskih baz podatkov ter katalogov je dostop možen preko standardnega uporabniškega vmesnika COBISS/OPAC.

Da bi hitreje in enostavneje vstopali v svet tujih baz podatkov in servisov, je IZUM na spletu pripravil brezplačne tečaje Uporaba servisa Web of Science, Uporaba baz podatkov servisa Scopus in Uporaba baz podatkov servisa EBSCOhost (EIFL Direct).

Dodatne informacije je moč dobiti po elektronski pošti podpora@izum.si ali po telefonu 02 2520 333 (IZUM-ova pomoč uporabnikom).

Metaiskalnik
Web of Science
Scopus
ProQuest
EIFL Direct - EBSCOhost
Oddaljen dostop
Brezplačni spletni tečaji
Zadnja novica
  • 13. 07. 2018
    Ažurirane povezave do publikacij informacijskih servisov American Chemical Society, Directory of Open Access Journals (DOAJ), EBSCO ASC, EBSCO BSP etc. in SHERPA/RoMEO v bazi podatkov ELINKS.SI
IZUM - Institut informacijskih znanosti
Prešernova ulica 17, 2000 Maribor, Slovenija
telefon: 02 2520 331   |   e-pošta: izum@izum.si
© 1997-2018