COBISS
Domov  >  Šolske knjižnice
Šolske knjižnice in vključitev v COBISS.SI

Izobraževanje šolskih knjižničarjev za delo v sistemu COBISS.SI, sofinancirano v okviru projekta Krepitev kompetenc strokovnih delavcev na področju vodenja inovativnega vzgojno-izobraževalnega zavoda v obdobju od 2016 do 2018, ki je potekalo v obdobju od 1. 9. 2016 do 31. 8. 2018, je zaključeno.

Za vse šolske knjižnice, ki se bodo vključile v sistem COBISS.SI po 31. 8. 2018, so informacije na voljo na spletni strani Pogosta vprašanja - Vključevanje knjižnic.

Splošne informacije


Na teh spletnih straneh vam predstavljamo postopek vključitve v sistem COBISS.SI, ki poteka v sodelovanju med knjižnico in IZUM-om, ter ostale razpoložljive informacije, ki jih bomo sproti dopolnjevali.

V decembru 2015 je začel veljati Zakon o spremembah in dopolnitveh Zakona o knjižničarstvu (ZKnj-1A) (Uradni list RS št. 92/2015), ki prinaša tudi spremembe na področju delovanja šolskih knjižnic. Skladno z navedenim zakonom se bodo vse šolske knjižnice do konca leta 2018 vključile v sistem COBISS.SI. Pri procesu vključevanja bodo sodelovali Institut informacijskih znanosti (IZUM), Zavod za šolstvo RS in Narodna in univerzitetna knjižnica (NUK).

Izobraževanje šolskih knjižničarjev za delo v sistemu COBISS.SI bo sofinancirano v okviru projekta Krepitev kompetenc strokovnih delavcev na področju vodenja inovativnega vzgojno-izobraževalnega zavoda v obdobju od 2016 do 2018 in se bo odvijalo od 1.9.2016 do 31.8.2018.

Izobraževanje šolskih knjižničarjev predvideva 4 sklope usposabljanj:

  • priprava na prehod in postopki, potrebni za prehod - v izvedbi ZRSŠ in NUK
  • usposabljanje za uporabo programske opreme COBISS3/Prevzemanje zapisov in zaloga - v izvedbi IZUM
  • usposabljanje za uporabo programske opreme COBISS3/Izposoja - v izvedbi IZUM
  • usposabljanje za implementacijo okolja programske opreme COBISS v sodelovanju s knjižnico – v izvedbi IZUM

Termini in lokacije izvedb izobraževanj, ki jih izvaja IZUM se usklajujejo z ZRSŠ in jih bomo objavljali skupaj z navodili za prijavo na spletni strani Izobraževanje.

Kontakt

Za vse informacije v zvezi z vključevanjem šolske knjižnice v sistem COBISS.SI nam pišite na naslov podpora@izum.si ali pokličite po telefonu (02) 25 20 333.