Konferenca

SPONZOR KONFERENCE NKBMPOVABILO

Cenjeni uporabniki!

Približuje se enajsta letna konferenca uporabnikov, ki bo v torek in sredo, 13. in 14. novembra. Prvi dan bo posvečen COBISS-u, drugi dan pa SICRIS-u. Ob poudarkih, ki jih bodo nakazali gostujoči predavatelji (dr. Martin Dillon iz ZDA ter dr. Matjaž Mulej in dr. Štefan Kajzer), bodo v ospredju teme obeh panelnih razprav:

  • knjižnično posredovanje elektronskih virov v izobraževalni in raziskovalni dejavnosti ter javnih službah;
  • informacijska podpora razvojnim in inovacijskim procesom.

Kot razpravljalci na teh panelnih razpravah bodo nastopili priznani strokovnjaki in ljudje z bogatimi izkušnjami, ki bodo znali opozoriti na bistvene vzvode, s katerimi bi želeli vzpodbuditi širšo uporabo virov, ki jih ponujajo naši informacijski sistemi. Slovenski knjižničarji so vložili veliko napora v lastno usposobitev za delo s sodobnimi informacijskimi tehnologijami, mnogo je storjenega tudi na tehnološki ravni. Na teh osnovah lahko Slovenija hitreje napreduje proti informacijski družbi. Z letošnjo konferenco hočemo opozoriti na to, da za ta cilj sistematično delujemo že več kot desetletje.

Na pričujoči spletni strani COBISS&SICRIS 2001 vas bomo sproti obveščali o vsem, kar je pomembno za vašo udeležbo, in o programu konference.

Kot vselej, Vas tudi letos z veseljem pričakujemo v Mariboru.

Branko Zebec, direktor IZUM-a