COBISS
Domov  >  Pogosta vprašanja  >  COBISS - razno  >  COBISS/OPAC - Nastavitve proxy strežnika
COBISS/OPAC - Nastavitve proxy strežnika

Nastavitve definirate tako, da se za določene naslove proxy strežnik ne uporabi.

Pojasnilo: Brskalnika Microsoft Internet Explorer in Mozilla Firefox sta na voljo v slovenski in angleški različici, zato vse možnosti navajamo v obeh jezikih (angleške so v oklepajih).

Primeri nastavitev

Nastavitev za Microsoft Internet Explorer

 1. V menijski vrstici izberete možnost Orodja (Tools) in kliknete Internetne možnosti (Internet Options). Odpre se okno z različnimi nastavitvami brskalnika, v katerem izberete zavihek Splošno (General) in za konfiguriranje zgodovine brskanja kliknete gumb Nastavitve (Settings).


  Odpre se novo okno kjer izberete možnost Ob vsakem obisku strani (Every time I visit the webpage). 2. V menijski vrstici izberete možnost Orodja (Tools) in kliknete na Internetne možnosti (Internet Options). Odpre se okno z različnimi nastavitvami brskalnika v katerem izberete zavihek Povezave (Connections) in kliknete gumb Nastavitve za LAN (LAN Settings).


  Odpre novo okno, pri proxy strežniku (Proxy server) izklopite možnost Uporabi proxy strežnik za moj LAN (Use a proxy server for your LAN).

 3. Nastavitev za Mozilla Firefox

  1. V menijski vrstici izberete možnost Orodja (Tools) in kliknete Možnosti …. (Options…). Odpre se okno z različnimi nastavitvami brskalnika, v katerem izberete zavihek Mreža (Network) in za nastavitev konfiguracije brskalnika, potrebnega za povezavo do interneta, kliknete gumb Nastavitve (Settings…).


  2. V novem oknu izberete prvo možnost (No proxy) za izklop uporabe proxy strežnika.