COBISS
Domov  >  Pogosta vprašanja  >  COBISS3  >  COBISS3 - Dodajanje/odstranjevanje gradiva na dobavnici
COBISS3 - Dodajanje/odstranjevanje gradiva na dobavnici

Dokler pripravljene dobavnice ne izstavite, lahko nanjo še vedno dodajate gradivo ali ga z nje odstranjujete (prejeto gradivo, ki ga želite dodati na dobavnico, ima status prejem - zaključeno, prejeto gradivo, ki ga želite z dobavnice odstraniti, pa ima status dobavnica evidentirana).

  1. V razredu Dobavnica poiščete in izberete dobavnico.
  2. Izberite metodo Objekt / Dodaj / Odstrani gradivo. Odpre se okno Dodajanje / Odstranjevanje gradiva na dobavnici z dvojnim seznamom. Na levi strani se izpišejo podatki o vsem gradivu, ki ga lahko izberete in uvrstite v dobavnico, na desni pa podatki o gradivu, ki je že uvrščeno v dobavnico.
  3. Gradivo, ki ga želimo dodati v dobavnico, označimo in pomaknemo iz seznama na levi strani v seznam na desni strani s klikom na gumb Dodaj. Za prenos vseh enot gradiva iz seznama na levi med izbrane enote na desni kliknemo gum Dodaj vse.
  4. Gradivo, ki ga želimo odstraniti iz dobavnice, označimo in pomaknemo iz seznama na desni strani v seznam na levi strani s klikom na gumb Odstrani. Za prenos vseh enot gradiva iz seznama na desni med neizbrane enote na levi kliknemo gum Odstrani vse.
  5. Kliknite gumb V redu. Odpre se urejevalnik Dobavnica. Gradivo, ki ste ga uvrstili v dobavnico, je izpisano pri zavihku Gradivo na dobavnici.
  6. Zaprete urejevalnik Dobavnica.

Postavke, ki jih odstranimo iz dobavnice, lahko pod določenimi pogoji uvrstimo v naslednjo dobavnico, ki jo bomo pripravili za naročnika. Če iz dobavnice odstranimo vse postavke, se pripravljena dobavnica zbriše.